Behandelingen

Mondhygiëne behandeling


Een mondhygiëne behandeling wordt aan de hand van de gezondheid van uw tandvlees uitgevoerd. Een optimale mondhygiëne is de basis van een gezond en mooi gebit. Daarom streven we er naar dat onze patiënten regelmatig begeleid en gecontroleerd worden door onze Mondhygiëniste of preventie assistente.

Met een goede mondhygiëne houdt u tanden, kiezen en tandvlees gezond. Tandenpoetsen vormt hiervoor de basis. Ook voorkomt u daarmee ontstoken tandvlees (gingivitis) en u bevordert de genezing ervan.

Veel voedingsmiddelen kunnen het glazuur van uw tanden en kiezen aantasten. Op zich is dat geen probleem. Uw gebit herstelt zich na verloop van tijd vanzelf weer. Daarbij speelt speeksel een belangrijke rol. Speeksel neutraliseert zuur en heeft zo een beschermende werking. Eet u te vaak op één dag, dan krijgt uw gebit onvoldoende kans om te herstellen. Daarom is het voor uw gebit nadelig als u de hele dag door eet of bepaalde dranken drinkt.

Met een gezonde mond kun je probleemloos eten en drinken. En een frisse mond ziet er natuurlijk mooi uit. Met een goede mondverzorging houd je dat ook zo. Weet jij eigenlijk wat je moet doen om je mond gezond te houden?

Bekijk de folder(s) voor meer informatie

Wilt u patiënt worden bij onze praktijk? U bent van harte welkom.